Friday, July 8, 2011

Happy Birthday Nikhil

Bugün ofiste staj yapan iş arkadaşımız Nikhil'in doğum günüydü. Seema, çalıştığımız bir sırada lounge kısmında onun için ufak bir kutlama yapıldığını söyledi. Pasta (acısız bildiğimiz pasta) ve cips (acılı) yedik. Ayrıca Indi'deki stajının da sonuna gelmiş olan Nikhil'e Kashmir bölgesine yapacağı seyahatte iyi eğleceler ve başarılar diliyoruz. İyi ki doğdun Nikhil ve tanıştığımıza memnun olduk, bi de pasta çok güzeldi.







Hava durumu haberlerinde ise Hindistan'da Muson yağmurları etkisini göstermeye başladı. Mumbai seller altında kalırken, Pune'de hava kısmen daha iyi, sadece sağanak yağıyor.

Görkem'in Notu: Gif'te bulunan havadaki beyazlık sis değil, muson yağmurları.

Photobucket

Today, it was the birthday of Nikhil, one of the interns who is also working in Indi. While working, Seema told us that there will be a small celebration for him. We have eaten cake (not chili or spicy, normal cake) and something similar to a potato chip (spicy and chili). It was Nikhil's last day in the office so we wish great luck and good fun in his trip to Kashmir. Happy birthday & pleasure meeting you Nikhil, the cake was delicious.

On the weather forecast news from us: Monsoon rains are getting effective in India. While Mumbai is under floods, the weather in Pune is better compared to Mumbai. It only rains heavyly.

Görkem's Note: The white area in the gif is not a fog or smog, it's monsoon rains.

~Can

Lokum&Rakı

Buraya gelmeden Türkiye hakkında bir sunum yapmamız istenmişti, bunun üzerine İstanbul'dayken Eminönü ve Taksim'de birer video çekmiştik. Bunları pazartesi günü (04.07.2011) sunduk. Yanında ilk olarak Lokum, sunum bitince de Rakı servisi yaptık. Rakı eşliğinde İstanbul ve Türkiye tarihi üzerine biraz konuştuk ve İstanbul'u bol bol övdük ancak ortam Rakı ortamı olduğundan konuşurken zaman zaman politikaya kaydım. Yapabileceğim bir şey yok, kanımdaki Rakı beni dürttü.

Before coming here, we were asked to do a small presentation about İstanbul. So we took 2 videos from Eminönü (the old city part) and Taksim (the youth side). We have presented these on monday (04.07.2011) while serving Turkish Delight. After the presentation we have served Indi, our national drink, Rakı. We have talked about İstanbul and Turkey's history while drinking Rakı, so i might have been tempted by the Rakı in my blood and started talking about politics.

Photobucket

~Can

Wednesday, July 6, 2011

Delhi Belly

Dün iş çıkışı Sudhir, Manish ve Shriya ile Little Italy isimli bir vejeteryan İtalyan restoranına gittik. Güzel, hafif baharatlı, Hint şarapları eşliğinde yemeklerimizi yedikten sonra Delhi Belly isimli sıradışı bir Bolywood filmine gittik. Tavsiye ederiz, görüntü yönetmeni çok iyi bir iş yapmış.
Yesterday after work we went to a vegetarian Italian Restaurant called Little Italy, with Sudhir, Manish and Shriya. We drank spicy Indian wines with our food and afterwards we have went to an unusual Bolywood movie called Delhi Belly. We'd strongly recomend it. The screen director did a perfect job.

~Can

Monday, July 4, 2011

Can bize trip atarken

Bugün yemek yedik. Sonra ona bakıp gülüyoruz diye Can bizimle konuşmadı. Seni seviyoruz Can.
Photobucket
Today we ate. Can's not talking with us because we made fun of him. We love you Can.
Photobucket