Friday, June 24, 2011

Welcome to India

Evden ofise döndükten sonra Sudhir’in kardeşi Seema ve Indi çalışanlarından Deepak bizi evin etrafında dolaştırdı ve nerelerden alışveriş yapabileceğimizi gösterdi. Reliance Fresh ve Spencer’s isimli süpermarketlere sokup buralarda neler bulabileceğimizi gösterip çevredeki güvenilir ve lezzetli pastane, dondurmacı ve pizzacıları da gösterdiler.

Ofisten sonra Sudhir ve Seema ile evlerine gidip anne ve babalarıyla tanıştık. Bize çok sıcak davranıp sorduğumuz her tür soruyu büyük bir samimiyetle cevapladılar. Hint kültürüne karşı olan açlığımızı, kendileriyle yapabildiğimiz kısa ancak dolu muhabbet doyuramamış olsa da, bünyenin gerçek yemekle dolmasının vakti geldiğinden yemeğe çıktık. Sudhir, Seema ile Oasis isimli bir restorana gidip Hindistan’daki ilk yemeklerimizi yedik. Restoranda bize sabah Indi’de tanıştığımız Kuldeep de eşlik etti. Yemeklerin isimlerini hala daha tam olarak ayırt edemiyor olsak da (genellikle çok acı olmayanların) tatları adeta enfesti. Yemek yenirken çatal getirilmesine rağmen yemekler genellikle el ile yeniliyor. Chapati isimli pideye benzer ekmeklerinden sağ elimizle kopararak sulu yemeklere daldırarak afiyetle yedik. Alkollü içmek istemeyenler için menüde Cocktail’in yanında Mocktailların olması üzerine epey eğlendik. Kokteyl mokteyl işte, hepsi aynı.

After we have returned to the Office, we have went to explore our neigborhood with Sudhir’s sister Seema and an Indi worker Deepak. They have showed us the supermarkets which we can use while our stay; Relience Fresh and Spencer’s. Then we have seen the neigborhoods icecream store, pizza store and the bakery.

After leaving the Office, with Sudhir and Seema, we went to meet their parents. They have welcomed us in such a warm way and answered all of our questions in a Even though we couldn’t fulfilled our hunger of learning about the Indian culture, we had to fulfill also our stomachs. So we went to a restaurant called Oasis and ate our first meal in India. There Kuldeep, who we have met at Indi in the morning, joined us. We still can’t differentiate the meal names but that doesn’t mean that we haven’t enjoyed them (except the really spicy ones). They gave us forks but generally they are not being used. We have learned only to use our one hand to take a piece from the Chapati and put the food in it. On the menü there were cocktails with out alchol and they were being mocktails. Cocktails and mocktails..

~Can

No comments:

Post a Comment